R&D

Onze R&D afdeling is steeds op zoek naar de nieuwste technologieën en volgt de ontwikkeling van materialen op de voet en past deze toe bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Doel daarbij is dat u uiteindelijk een product krijgt dat aan de hoogste kwaliteitsverwachtingen kan voldoen. Ons streven is om de laagste lifecycle cost te realiseren. 

Wij hebben bijzonder goede connecties met hoogaangeschreven materiaalleveranciers voor zowel kunststoffen alsook toeleveranciers voor verbindingsmiddelen en/of halffabrikaten uit andere materialen. Voor de inkoop van de benodigde matrijzen werken wij samen met verschillende gerenommeerde leveranciers uit bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Italië, Estland en het Verre Oosten. Zodoende proberen we voor onze klanten altijd de juiste prijs-kwaliteitsverhouding in te kopen. 

Voor het ontwikkelen van nieuwe producten wordt er gewerkt met een projectplan. Hierin participeren ad hoc verschillende disciplines. Deze kunnen variëren van de expertise van medewerkers van VDL Wientjes Roden (R&D, inkoop, verkoop, productie en kwaliteit), de klant, leveranciers, matrijzenmakers, etc. 

Voor diverse klanten hanteren wij een “one stop shop” principe: u kunt het complete product of productgroepen bij ons uitbesteden. Wij verzorgen dan alles van engineering tot compleet eindproduct, inclusief alle andere technieken die daarbij nodig zijn of daarin gebruikt worden zoals bijvoorbeeld metaal- of spuitgietdelen en electronica. Dit kunnen we realiseren omdat VDL Wientjes Roden nauw samenwerkt met haar zustermaatschappijen binnen de VDL Groep.